תראו מה הכנתי, לחמניות מעולות!

קייטרינג חלבי ראשי > תראו מה הכנתי, לחמניות מעולות!

ריח של לחם טרי שעכשיו יצא מהתנור גורם לכל אחד להיות בריא, הריח מחמם את ליבנו ומיד כובש אותנו. יש דבר אחד טוב יותר מהריח של הלחם הטרי והוא הריח של הלחמניות הטריות!

זה נכון שלחמניות ולחם הם מאותו משפחה אך לחמניות תפסו מקום משמעותי יותר ונכנסו לתודעתנו בצורה מסיבית יותר לא סתם יש את המשפט  “… נחטפו כמו לחמניות”. היום, ישנם לחמניות בסוגים שונים ובטעמים שונים והבניהם בטעם מלוח או מתוק, לחמניות ממולאות או ריקות, לחמניות בשריות או חלביות וכדומה.

לחם VS לחמניות

למרות שלחם ולחמניות מאותה משפחה יש אנשים המעדיפים את את הלחם ויש אנשים המעדיפים את הלחמניות עם זאת לשניהם יש יתרונות ברורים אחד על פני השני. בעוד שלחם נחשב פחות בשרני, הלחמניות נחשבות יותר בשרניות ולעיתים גם יותר משביעות. לחם יכול להגיע פרוס, דבר המקל על האכילה ומפשיט אותה. הלחמניה נחשבת ארוחה קטנה המספיקה בתור ארוחת ערב העוד שהלחם בדרך כלל פחות משביע ויש צורך לעוד סנדוויץ.

עד כה דיברנו ודיברנו, הגיע הזמן לפעול. להלן מתכון של לחמניות זיתים מדהימות שלא תוכלו להפסיק לאכול:

מתכון: לחמניות אפויות עם הפתעה בפנים

על מנת להכין מתכון זה צריך קודם כל לחמניות. את הלחמניות ניתן להכין באופן עצמאי או לקנות לחמניות מוכנות לפי בחירתכם האישית.

מצרכים:

לחמניות
גבינה צהובה קשה מגורדת
ביצה אחת לכל לחמניה
קמצוץ שמיר
קמצוץ אורגנו
קמצוץ פטרוזיליה
רוטב עגבניות, חצי כפית לכל לחמניה

אופן ההכנה:

  1. לוקחים את הלחמניות ומוציאים את החלק העליון שלהן כך שהלחמניה תהיה רק עם בסיס ותיצור צורה של אמבטיה. מוציאים את התכולה הפנימית ומבריקים טיפה את החלק הפנימי של הלחמניה עם ביצה טרופה.
  2. מרפדים את החלק הפנימי עם גבינה צהובה קשה מגורדת ומוסיפים ממש מעט פטרוזיציה, שמיר ורסק עגבניות (חצי כפית רסק עגבניות).
  3. מכניסים לתנור ל – 5 דקות בחום של 160 מעלות.
  4. לאחר שהלחמניה והתכולה התחממו מעט, נשבור ביצה לתוך הלחמניה ונפזר מעט גבינה, פטרוזיליה ושמיר.
  5. נכניס לתנור למשך 10 דקות בחום של 150 מעלות עד שהביצה מתקשה מעט והגבינה הופכת גמישה.

    בתיאבון!

 

תראו מה הכנתי, לחמניות מעולות!
Rate us
 
Facebook Twitter gPlus