חג הסופגניות

קייטרינג חלבי ראשי > חג הסופגניות

חג החנוכה מביא עמו מאכל מוכר מאוד – הסופגנייה. למרות המגוון האדיר של סופגניות גם השנה, המנצחת המובילה במכירות תיהיה סופגניית הריבה המסורתית שמלווה אותנו כבר שנים. אז מאיפה הגיעה הסופגנייה המוכרת ואיך היא מתחברת לחג? ישנם דיונים רבים שאומרים כי הסופגנייה מקשרת אותנו למסורת של נס פח השמן בכך שאנחנו אוכלים מאכלים עם שמן, יש כאלו שאומרים שאנחנו בכלל נכסנו לעצמנו מהגלות באירופה מאכלים שונים מאותו אזור. יש פולקלור שלם שמציין כי הסופגנייה נוצרה בשל תאונה במטבח לפני 200 שנה. אבל האמת שלא משנה לנו איך הסופגנייה הגיעה לעם היהודי, העיקר שהיא רכה וטעימה מאוד.

סופגניות שוקולד

החידוש בסופגניות

כל שנה ושנה ישנם חידושים בשוק הסופגניות, סופגניות קרם בננה, סופגניות טופי, מרשמלו, סופגניות עם ריבת חלב, סופגניות ספיינג’ ולאחרונה נכנסו למגוון גם סופגניות מלוחות. בורגר קינג לקחה את הרעיון צעד אחד קדימה והוציא לחג חנוכה הקרוב סופגנייה עם המבורגר. הקציצה הבשרית תמוקם בתוך סופגנייה מטוגנת, כאשר קטשופ יחליף את הריבה המסורתית. עם כל המגוון הזה איך באמת ניתן לשמור על הגזרה. 

ניתן לאכול סופגניות ולשמור על הגזרה? 

סופגניות ומאכלי החג לא הולכים יד ביד עם שומרי הגזרה וסופרי הקלוריות. כל חג חנוכה מתחילים לחפש בגוגל את הביטוי כמה קלוריות בסופגנייה. אך מסתבר שניתן לאכול סופגנייה ועדיין לשמור על הגזרה. מסתבר שאפשר להחליף את ארוחת הערב בסופגנייה אחת ביום, ככה אוכלים את מה שאוהבים וגם שומרים על המשקל עם אותה כמות קלוריות. כמובן אם לא תיהיו רעבים לארוחה נוספת.  אתם יכולים גם להכין סופגניות בריאות יותר עם שימוש בקמח מלא ולאפות את הסופגניות במקום לטגן אותן. שינוי כזה יכול להועיל בהורדת הקלוריות שתאכלו במהלך החג.

מכירת סופגניות בחנות לחם

חנות לחם מצטרפת לחידושים בתחום הסופגניות ולצד קייטרינג חלבי תוכלו להזמין סופגנית ריבה קלאסית, תוכלו למצוא סופגניית שוקולד עם קצפת, סופגניות ריבת חלב, סופגניות שוקולד עם סוכריות לילדים ועוד טעמים נוספים.

חנות לחם מזמינה את לקוחותיה להקדים את הזמנת הסופגניות לפני החג בטלפון 03-9509590 או דרך האתר.

מתכון לסופגניות ריבה

וממש לפני סיום – מתכון להכנת סופגניות.

מתכון לסופגניות

רכיבים לסופגניות: 

1 ק”ג קמח מנופה

50 גרם שמרים

1 כוס חלב

3.4 כוס סוכר

5 ביצים

1 כפית תמצית וניל

2 כפות ליקר שוקולד

150 גרם חמאה

שמן לטיגון הסופגניות או אפייה שלהם בתנור

למילוי הסופגניות:

כוס ריבת תות ואבקת סוכר לקישוט מעל.

תהליך הכנת הסופגניות

מתכון לסופגניות מיועד להכנת סופגניות מטוגנות אך ניתן גם לאפות אותן בתנור.

  1. הכנת הבצק: לוקחים את הקמח לקערה, מוסיפים שמרים, חלב, סוכר, תמצית וניל, ברנדי ומעבדים בלישה ביד או במיקסר במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מוסיפים מלח ומעבדים 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ומגבירים למהירות בינונית, הוספת חמאה בהדרגה וממשיכים ללוש עד לבצק רך ואחיד.
  3. מעבירים הבצק לקערה גדולה מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוס, מומלץ להשאיר במקרר ללילה שלם.
  4. לאחר התפיחה מעצבים כדורים קטנים ומעבירים אותם למשטח מקומח. מחלקים לשלושה חלקים שווים ומחלקים כל שליש ל-10 פיסות ומגלגלים כל פיסה לכדור. משמנים אותם למניעת התייבשות.
  5. מסדרים את הכדורים המשומנים באופן מרווח על תבנית משומנת ומנחים לנוח בטמפ החדר.
  6. מחממים שמן בסיר גדול ועמוק.
  7. מעבירים את כדורי הבצק לתוך השמן הרותח, זהירות רבה בזמן פעולה זו. מטגנים 2 דקות ואז הופכים כך שהן תופסות את הצבע החום והמוכר משני צדי הסופגנייה.
  8. ממלאים את הסופגניות עם ריבת תות או כל מילוי אחר שתרצו ונותנים להן להתקרר על מגשי אירוח מתאימים.

שיהיה בתיאבון וחג שמח.

חג הסופגניות
Rate us
 
Facebook Twitter gPlus